sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Meteorologin aprillipila

Masensin itseni viikolla, kun katselin Forecan ennustuksia: viikonloppu täynnä lumisadetta tai ihan muuten vaan sadetta. Mutta kuinkas sitten kävikään: lauantai jo vähän lupaili aurinkoista säätä ja sunnuntaina olikin aivan mahtavat kelit. Menkää meteorologit itseenne. Kiville!

Mentiin 28.7:lle hyödyntämään hyviä kitkoja ja pakkaspäivän mukanaan tuomaa hankikantoa. Päästiin Samin kanssa Harmonialle kuivin jaloin kivassa auringonpaisteessa. Samilla oli vielä Harmonia assiksen (7a+) työstö kesken, joten siitä aloitettiin. Hyvät yrkät kaatui lähinnä toppikahvan hipistelyyn ja lähetys oli ilmassa. Työstin välillä Kaukosäätimen (7b) kruksimuuvia, johon jonkinsortin betat sainkin aikaan. Alkuosa oli vielä jäässä, mutta reitti vois olla tänä kesänä menossa. Samilla jäi harmittavan  pienestä kiinni, kun viimeisellä yrkällä oli jo molemmat kädet kiinni topissa.

Tarkkaa ja herkkää @ Harmonia

Jatkettiin matkaan Unelma-kivelle. Mulla on pitkään ollu se joku ranskankielinen reitti (6b+) kiipeemättä, kun se on sellaista mönkimistä toisen jalan päälle ja manttelointia. Sami näytti vähän mallia, niin sain muutaman (kymmenen) yrkän jälkeen reitin menemään. Hauska reitti, vaikkakin vain yhden muuvin reitti. Unelma (7c) ei vielä ollu menossa kummallakaan, mutta pitihän sitä kuitenkin yrittää. Mentiin vielä Markon ja Kikan seuraks takas Harmonialle, mutta ei edelleenkään sitä kuuluisaa sikaria tullut.

Piti vielä nopeesti käydä tsekkaamassa Kuhanjulma (7a) jo kuiva. Samilla puuttui se vielä tikkilistalta, joten mentiin porukalla katsomaan. Kuivahan se oli, joten viime reissun lumien pudottelu oli auttanut. Sami läpsäs ekalla yrkällä jo toppiin, mutta ei aivan pysyny. Päätin ottaa ite myös yhden yrkän ja yllätyksekseni eka veto jäi kanttiin kiinni ja sain itteni hilattua kiven päälle. Jäätiin pian Samin kanssa kahdestaan ja yrkät oli harmittavan lähellä, mutta ei aivan siinä. Reissun kruunuksi saatiin kuitenkin pian lähetys ja hyvä kiipeilyreissusta tuli mahtava. Ainahan reissu on kiva päättää kunnon lähetykseen. Onnittelut Samille!

Käsi on jo kantissa, mutta ei vaan meinaa pysyä.

Dynaamista menoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti