sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Helteessä

Saatiinpa vihdoin kiipeilijän painajainen eli kunnon hellekelit myös Keski-Suomeen. Kun Johan tuli meille viikonlopuks kiipeemään, niin mittari näytti jotain +24. Mutta kun mennään kiipeemään, niin mennään kiipeemään.

Päätettiin heittää vähän rundia aloittaen Sarvivuoresta. Johan teki yrkkiä Jännälle Tarzanille (6b+), mutta kelit ei oikein sallineet muita kuin läheltä piti-yrkkiä. Kädet lähmääntyi heti ekasta vedosta ja mankkaa kului. Elina yritti jälleen kiivetä Jännän äärellä (6b+). Toppimuuvi ensin kuntoon ja sitten kokonaissuoritukseen. Muutamalla vedolla Elina sai reitin kiivettyä. Päätettiin pian jatkaa matkaa Näätäkivelle, kun Elinalla ja Johanilla oli molemmilla työn alla Robin Hood. Itse testasin vasemmalta lähtevää istumalähtöä, mutta jalat meinas olla tiellä. Samin neuvottua vasurin jalkaotteen sain pyllyn lopulta ylös. Seuraavalla vedolla kiipesin Robin Hoodin originaalin istumalähdön (7a?). Nyt kun lähtö menee käytännössä joka kerta, niin vois alkaa työstämään Paskoja Kompiaisia (7b+) joka on nyt siis hyppyä vaille kiivetty. Robin Hood ei muille kun Samille ja mulle tänään antautunut. Kävin kokeilemassa myös Syyshämärää (7b), josta selvis että laiha poika on sen verran voimistunut että reitti vois olla jopa kiivettävissä syksyllä paremmille kitkoilla (alle +24) ja tuoreilla voimilla.

Melko hikistä...

Matka jatkui Fortellle jossa käytiin testaamassa JJ Clubia (6b). En tiiä millä idealla päätettiin mennä sinne, kun kelit oli mitä oli. Pari kokeilua ja kotiin. Kun mieli vielä kiipeis, mutta ruumis ei enää oikeen niin tulee tehtyä tyhmimmät päätökset. Elina jäi kotiin ja jatkettiin Johanin kanssa vielä Rantasipille. Ei enää hirveästi ollut paukkuja, mutta muutama helpompi kiivettiin pois kunnes molemmilla särki käsiä. Ens kerralla lyhyempi sessio?

Seuraavana päivänä reissu Kanavuoreen ei mennyt yhtään sen paremmin. Kaikki otteet piti kuivata ja sloupperit pysy silti märkinä. Boulderpajakin näytti olevan kiinni, mutta kaikki oli kyllä sen verran rikki että hyvä ettei päästy rääkkäämään itteämme sinne. Nyt vois olla pari välipäivää ja sitten uusiin seikkailuihin.

1 kommentti:

  1. Hei Janne!
    Thanks again for all the nice climbingdays this year! The weather was not on our side all the time but it doesn´t matter! We had alot of fun and see you again next time I enter Finland =)
    Say hi to everyone that I met!
    //Johan

    VastaaPoista