keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Sputnik ja dynaaminen meno

Tiistaina illalla päästiin tositoimiin taas pitkästä aikaa!

Kelit sattuivat hellimään meitä ja kun pelkona oli lähteminen Halsvuoreen köysittelemään, niin oli pakko yrittää järjestää jonkinsortin projektointiporukkaa. FB-yhteisössä olikin jo suunnitelma lähteä Muuratsaloon boulderoimaan, joten eikun viestiä foorumille ja kiville. Anton sattu myös kyselemään, jos lähtisin pihalle kiipeemään.

Juho ja Pekka oli odottelemassa meitä Fortella, olivat ajankulukseen kiivenneet JJ Clubia (vanhan koulukunnan 6b). Pädit oli valmiina, joten tossut jalkaan ja kokeilemaan. Perinteinen hermoilu johti flässin pilaamiseen, mutta tokalla meni. Hieno reitti, ei tosin kannata yrittää koko päivää, niin terävä se on. Paikalle osui autollinen muuta porukkaa, jotka oli menossa Herkules-sektorille. Eikun mukaan!

Juho ja Herkules


Herkulekselle kun päästiin niin todettiin että onpa sektorin nimilinja Herkules (7b) hienon näkönen: korkea ja sopivan hänkähtävä. Hirvee kasa pädejä alle ja työstämään. Välillä hinkattiin viereistä Matti Nykästä (6c). Juholle erityismaininta päivän hienoimmasta drop kneestä ja pannuista. Ei sitä joka päivä nää kun jätkä tippuu melkeen kuudesta metristä... No, Herkules ei vielä menny, mutta lupaili kyllä vähän. Alku meni kumman helposti, joten sehän saattais vielä mennä tänä kesänä --> uus reitti projekti-listalle.

Anton näyttää tekniikkaa Herkuleksella


Jatkettiin matkaa Sputnikille (7a), jossa kukaan ei ollu ennen käyny. Linja löyty melko nopeesti ja Tatu osu melkeen samantien paikalle selvittämään meille reittiä kiipeämättömille betat. Ite kattelin viereistä Aurinkokuntaa (korkee 7a släbi) "sillä silmällä" ja kokeilin alkuun, mutta ei lupaillu juurikaan. Liikaa adrenaliinia, pitänee purkaa ne Sputnikille eka. Poikaporukalla saatiin ideasta kiinni ja muutaman pehmeen yrkän jälkeen päätin kokeilla "kaikki peliin"-meiningillä, vaikka vanhan koulun pojat olikin sitä mieltä että toppaus kannattaa kokeilla ennen varsinaisia yrkkiä. Tein vähän vaistolla oikeella kädellä ekan heiton jälkeen myös toisen, josta oli luontevaa jatkaa oikeella myös kolmas heitto. Sitten pikku jalkojen liikuttelu ja vasemman käden ristiheitto. Jalat heilahti ilmaan, mutta enpä päästäny irti. Äkkiä jalat seinälle ja kantista kiinni. Yhtäkkiä mies seisoi kiven päällä ja tuli itekin ihmeteltyä, että mitäs äsken tapahtu. Ei ollu staattista, ei.

Sputnik


Lopussa testasin Aurinkokuntaa, mutta 1,5m ennen toppia tuntu loppuvan otteet kesken, joten reitti jäi seuraavaan kertaan. Hieno reitti, tosin vaatii just tietynlaisen mielentilan. Olipa hieno reissu, hienoja reittejä ja hieno porukka. Kiitos jätkät, tätä todellakin lisää!

Sen siitä saa kun hookkaa... (merkki onnistuneesta reissusta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti