lauantai 16. huhtikuuta 2011

Aurinkoinen 28.7

Miten hyödynnetään kevään eka lämmin ja aurinkoinen lauantaipäivä?

No ei sitä varmaan sulle tarvii kertoa, kun nyt luet tätä blogiakin!

Lauantaiaamuna katselin toiveikkaana ikkunasta ulos: aurinkoa ja lämpötila vaan nousee. Forecan sedät oli sitä mieltä, että +14 on JKL:ssä päivän lukema ja aurinko kuulemma paistaa melkeen koko ajan. Täydellistä!

Eikun puhelimet kuumaks ja siinä yhden aikaan istuin Anssin autossa matkalla kohti kakskasiseiskaa. Tällä kertaa muistin ottaa topovihon mukaan! Molemmilla mielissä oli jo legendaariseksi muodostuneen Kuhanjulman (7a) yrkkäily, tosin ekaks ajateltiin käydä Harmonia-kivelle lämppäämässä. Mutta kuinkas sitten kävikään?


28.7

Lämppääminen meni ihan ok, kiivettiin se 6a siitä vasemmasta laidasta ja Anssi vetäs vielä sen vitosen oikeelta kaupanpäälle. Minä päätin testailla Harmonian istumalähtöä, mutta en saanu piiskattua itteäni sellaseen raivoon että ahteri olis liikahtanu, ainakaan ylöspäin. Testasin seisomaversiota, jonka oon viimeks kiivenny joskus 2009 ja päätin nykästä vasemmalla kädellä korkeesta krimppilistasta kunnon osuman seinään. Eikun laastaria sormiin ja kohti uusia haasteita. Ei jaksa pilata omaa reissuaan takomalla reittiä, joka on jo kiivetty. Sitten kun istumalähtö menee, niin kiipeen reitin uudestaan.

Anssi lämppää

Matkalla tuli vastaan muita kiipeilijöitä Unelma-kivellä ja pojat osas kertoa jokakeväisestä ilmiöstä: Kuhanjulman The Lammikko oli tehnyt comebackin ja reittiä ei voi kiivetä. No niinpä niin!

Mietittiin hetki, otettiin topovihko esiin ja alettiin katselemaan uusia haasteita. Mua alkoi kiinnostamaan monen kehuma Egoterroristi (7a+), joka oli aivan Unelman lähellä. Kivi löytyikin melko äkkiä, eikä ollut vaikeaa paikantaa reittiäkään. Anssi lähti katsomaan Kuhanjulman vesitilannetta ja mä päätin mittailla vähän alkumuuveja. Reitti tuntui sopivan mulle ja yrkkäilin siinä itsekseni melko kauan. Onpa tiukkaa settiä! Slouppereissa saa roikkua aivan tosissaan. Mutta Anssin palattua ja joku 10 yrkkää myöhemmin sain reitin menemään ja fiilis oli taas katossa. Mahtava reitti!

Testailtiin Eskon menneinä aikoina vääntämä Lentoterroristia (6b) vieressä ja hetken ihmettelyn jälkeen sain menemään senkin. Ihan kiva reitti, suosittelen kokeilemaan. Otin kuvat kivestä, koska sitä ei vielä 27cragsissa ole.

Palattiin Unelmalle säätämään jotain, testattiin sitä 6b-släbiä jolla on se kummallinen ranskankielinen nimi, mutta mun loitontajilla ja lähentäjillä ei nosteta jalkaa niin korkealle kuin mitä se olis vaatinu. Ehkä joskus toiste. Hetken aikaa vielä kiivettiin muita reittejä ja päätettiin suunnata kotia kohti.

Fiilikset oli vähän kaksijakoiset: toisaalta olis haluttanut kiivetä Kuhanjulmaa, toisaalta nyt sen estymisen takia löytyi muita hienoja reittejä. Kuhanjulman armoton projektointi alkaa välittömästi kun The Lammikko on poistunut. Kuhanjulma on tämän kesän ehdoton ykköstavoite.

Lisää kuvia tulee, kun saan ne Anssilta :)

+ upea sää
+ hienot reitit
- Kuhanjulman Lammikko ehti ennen meitä paikalle --> ei projektointia
- melko massiivinen damage vasempaan käteen
+ meinas unohtua: kiipeilypäivä on aina hyvä päivä

2 kommenttia:

  1. Heei Janne!

    Wow the problem at the picture look great and my hand getting total wet when you write about 6b-slabb! Maybe this is the area we going to next week? =) Be careful with the finger. Tomorrow I´m going out too at the boulderarea next to my house! Keep in touch soon!

    //Johan

    VastaaPoista
  2. This could be the area, although you really need good shoes if we're going here. There's still lots of snow. But the area has lots of good quality granite rocks and cool routes, so that could be the one we're looking for. See you soon!

    VastaaPoista