keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Vastaisku

Tähän mennessä ulkokiipeilyt olivatkin menneet liian hyvin. Lähdettiin kevyille iltasessioille Marvin-sektorille Keljoon. Allekirjoittaneen mielessä oli totta kai kehuttu Gang Bang (7a) ja jostain kumman syystä väliin jäänyt Super Changoo (6c). Eikös sitä sanota että eniten kehittyy kun kiipeää kaikista itselle epätyypillisimpiä reittejä? No, kunnon hänkki voimapläjäys ei todellakaan sovi tällaselle kukkakepille, mutta onneks se oli jo tiedossa etukäteen.

Kiipeilyä parhaimmillaan.

Lämppääminen on tunnetusti aivan yliarvostettua ja hoituu lähinnä venyttelemällä ja verryttelemällä. Joten ei muuta kuin ensin venyttelyä ja hyppimistä samalla kun katsoi Kevinin ja Anssin kiipeämistä Aretella ja lämppärireiteillä. Sitten suoraan istumaan Super Changoon alle ja mittailemaan muuveja. Meni aika kevyesti kun keksi kunnon tekniikan ja sai samalla kunnon lämmöt päälle. Anton kiipes reitin heti perään, tosin aika erilaisella lähdöllä. Kiipeily on hieno laji, kun kaks jannua voi kiivetä reitiin niin erilaisella tekniikalla. Mutta kivaa oli ja juttu lensi.

Minä ja Super Changoo.

Pojat kiipes Funkyn ja siirryttiin porukalla projektoimaan Gang Bangia. Olin myös miettinyt Passionhedelmien (7a) kiipeämistä, mutta metri lunta siinä kohdassa muutti ajatukset. Pohjalla Gang Bangissa oli Törmän Jukan ja jonkun Janin youtube-video reitistä, joka minä ja Anton oltiin just katottu. Betat oli hyvät, joten eikun soveltamaan ja etsimään omaa tyyliä. Oikean käden sloupperi repi kivasti kädet, joten eikun teippiä sormiin.

Alkumuuvi sujui yllättävän hyvin muutaman yrkän jälkeen, mutta miehestä loppui voimat ennen kuin päästiin kolmanteen muuviin asti. Työstettiin vuoroperiaatteella niin kauan, kunnes joku tajus että nyt on jo niin huonoja yrkkiä että kannattaa lähteä kotiin. Mieli olis kiivenny vielä pitkään, mutta miehet ei. Sormet verillä, mutta hymy kasvoilla kotiin näkemään unia siitä kuinka reitti menee kuin vettä vaan.

Gang Bang ja ihan ok-yrkkä.

Erityismaininnan vois antaa Kevinin yrkälle, joka päättyi putoamiseen viimeisestä ratkaisevasta muuvista. Että oli lähellä miehen eka 7a, mutta jäi vielä odottamaan. Ihan harmitti kaverin puolesta, kun suoritus näytti spottaajana toimineelle jo siltä että kyllä nyt menee!

Toinen erityismaininta menee Antonille, joka yritti aluks kiivetä reittiä käyttämättä jalkoja. Ei menny :)

+ hyvä porukka
+ hyvä reitti
+ kivaa oli
- Gang Bang repii sormet
- Gang Bang ei menny :)
+ mutta sain ainakin yhden reitin menemään

1 kommentti:

  1. I think I need to bring my hot pants to Finland =) Here in Gothenburg it´s sunny and flowers are coming up. The trees getting green too now =). Check out pictures at www.sobouldering.blogspot.com. Maybe your friends getting inspired to go to the westcoast of Sweden too!

    See you soon!
    //Johan

    VastaaPoista